Over mij

Van krantenjongen naar miljonair…….Het zou een mooi begin zijn voor ‘over mij’. Dit is niet het geval. Kansen moet je pakken of moet je creëren. Creatiejaar 2018! Een mooi stulpje gevonden in de Ardennen en gelijk toegeslagen. Van stad, naar dorp, naar gehucht. Van stedelijke prikkels naar rust en gezonde lucht! Bovenal een fantastisch mooie omgeving en heel veel natuur!

Na bijna 30 jaar actief te zijn geweest in de financiële sector is het nu tijd om het roer echt om te gooien. Weg van kantoor, weg van het bureau, weg van het scherm. Terug naar de basis!

Na je opleiding maak je de keuze voor een baan/een sector. Eigenlijk nog te jong om te bepalen, ‘is dit nou hetgeen wat je wilt’. Je wilt op eigen benen staan, dus je gaat ervoor! Vol passie en inzet heb ik die jaren op kantoor doorgebracht. Zonder mezelf echt af te vragen ‘is dit wat ik wil’. Eerlijk gezegd, ik zag ook geen andere keuzes. Ik had het goed, een goede baan, een mooi huis, fijne mensen om me heen, wat je wil dan nog meer……….

Maar als je niet meer nodig hebt…..waar komt dan die onrust in je hoofd vandaan?

Ik stond stil. Niet zozeer financieel, werk en sociaal, maar wel in mijn hoofd. Wellicht niet een goede omschrijving, het was namelijk niet zo stil in mijn hoofd. Spreekwoordelijk: echt alles kwam binnen! Stress, geluiden, prikkels van buitenaf, emoties. Als alles tegelijk komt, dan heb je in mijn geval maar één keuze; het roer moet om.

Ik had en heb het geluk met een vrouw die naast mij staat en achter mijn keuzes. Dus toen ik haar vertelde dat ik iets moest gaan doen wat mij echt gelukkig maakt, dat dit op een (woon)plek moet zijn waar ik mij vrij voel, gezond en happy, was haar eerste reactie; Yeah! Eindelijk!

In 2020 heb ik mijn keuze gemaakt en in 2021 verhuis ik naar België! Moeilijk? Nee, ik kan niet wachten tot het zover is (inmiddels december 2021 ingeschreven en per januari 2022 gestart met bedrijf www.hierismanus.be). Zal het makkelijk zijn? Nee zeker niet. De Franse taal is nog steeds een obstakel, de centjes zijn nog steeds hard nodig en ik moet vanaf nul beginnen. Dus handen uit de mouwen en keihard werken. Werken voor mezelf, voor ons. Niet meer vanachter een bureau maar met een emmer en sop, een kwast en een hamer. Keihard werken in de wetenschap: ik bouw iets op waar ik trots op zal zijn en bovenal wonen in het mooiste gebied wat voor mij en ons bereikbaar is. Fresh air! Letterlijk en figuurlijk.

Waarom schrijf ik dit op ‘Wandelonië’?

Wandelen heeft mij teruggegeven wat ik kwijt geraakt was. Energie, rust, ruimte in mijn hoofd en creativiteit. Sporten is gezond, wandelen is zoveel meer dan alleen sporten. In een paar uurtjes maken je lijf en je hersenen de mooiste stoffen aan. Je wordt er niet alleen fysiek beter van, maar ook mentaal.

Mede door de site ‘Wandelonië’ hoop ik ook jullie te inspireren voor mooie wandeltochten.

En mocht je nou denken, jeetje wat een bekend verhaal, hier wil ik meer van weten of nog belangrijker ik wil mijn ‘ei’ kwijt aan iemand die het al eens heeft meegemaakt. Mail me gerust, een gezamenlijk tochtje kan zeker ingepland worden.