De jacht

Wanneer de herfst weer in aantocht is, zul je onderweg regelmatig gewaarschuwd worden voor het jachtseizoen en de jachtgebieden.

Wandeltochten overlappen de jachtgebieden, dus waakzaamheid is geboden. Naast het feit dat het verboden is om tijdens de jacht het gebied te betreden is het ook nog eens gevaarlijk. Doe het niet!

Hoe weet ik nu waar en wanneer er gejaagd wordt. Goede vraag met een wat minder duidelijk antwoord. Vaak kan je de informatie terugvinden op de website van de betreffende gemeente. Helaas is het niet met zekerheid te zeggen of de informatie op de site altijd up-to-date of accuraat is. De plaatselijke VVV kan vaak wel de juiste informatie geven.

Zeker is in ieder geval dat de geplande jacht bij het begin van het jachtterrein via borden wordt aangegeven. Wanneer je tijdens jouw wandeltocht een bord tegenkomt met de datum van die dag, dan zul je met een omweg je wandeltocht moeten voortzetten.

Informatieborden:

Waarschuwt voor een potentieel gevaar maar verbiedt het verkeer niet

Verboden achter dit teken op de aangegeven data vanaf uur voorafgaand tot aan het einde van het 2de uur nà de zonsopgang, en vanaf het tweede uur voorafgaand tot aan het einde van het uur na de zonsondergang

Verboden achter dit teken voor de opgegeven dag

Indien informatie via internet aanwezig, dan hieronder een link: