Uitleg

Actief wandelen is gezond, het geeft je energie en het brengt creativiteit en ruimte in je hoofd. In de Ardennen brengt het je ook nog eens gezonde lucht in je longen.

Je zult verbaasd staan hoeveel mooie wandelingen (lang en kort) door de verschillende gemeenten zijn uitgezet om jou het heerlijke en vrije gevoel te geven. Geen moeilijk gedoe met GPS en/of landkaart. ‘Gewoon’ de gemarkeerde route volgen.

Onderschat het ook niet! Je bent per slot van rekening in de Ardennen.

Deze site gaat je helpen om de mooiste of de meeste geschikte tocht van de dag te kiezen. Hierin staat gemak voorop.

Als je kiest voor een gemeente tref je gelijk de pagina aan met alle nodige informatie.

Als eerste zie je een overzichtsfoto van het gebied. Als je hierop klikt wordt automatisch google maps geopend in een nieuw scherm. Prettig als je je wilt oriënteren op plek en omgeving.

Vervolgens zie je een overzichtsfoto van alle wandelingen in het betreffende gebied (het is mogelijk dat er na de wandelingen nog een overzichtsfoto verschijnt met nieuwe wandelingen).

Na het aanklikken van een wandeling, verschijnt de nodige informatie over de tocht, afstand, markering en startpunt (je komt altijd terug bij startpunt). Om de voorpret compleet te maken, tref je onderaan de tekst foto’s aan van omgeving en de route.

Tenslotte zie je rechtsboven in de pagina (van de wandeling) het Facebook logo staan. Als je hierop klikt kom je op de Facebook pagina van Wandelonië terecht waar je nogmaals de route en foto’s aantreft en wellicht wat reacties van eerdere wandelaars. Voor het gebruik van de Facebookpagina moet je je wel eerst aanmelden als lid (volledig vrijblijvend). Handig als je onderweg de tocht en omschrijving nog even wilt bekijken.

Tenslotte, check op deze site ook de informatie omtrent de jacht (herfst/winterperiode). (pijl opent nieuwe pagina met jachtinfo)

VEEL PLEZIER!

Dankbaar als je een mooi of zinvol berichtje achterlaat op Facebook!