Les Deux Ourthes

Warempage/La Roche afstand 7,7 km (varieert), moeilijkheidsgraad ‘gemiddeld’, naam van de wandeling Les Deux Ourthes. Warempage is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg. Het ligt op acht kilometer van de hoofdgemeente La Roche-en-Ardenne en op wandelafstand van het stuwmeer van Nisramont.

Start van de wandeling is bij ‘parking Fontaine’. Als je het dorp binnen komt rijden zie je de plek vanzelf voor bij komen (inclusief ‘wandelbord’). Ruim genoeg parkeerplek.

De wandeling ‘Les Deux Ourthes’, wordt aangegeven met een blauwe ruit met nummer 1 (zie foto 3).

Het is inmiddels wel duidelijk dat Ortho en omgeving mijn hart gestolen heeft. Al is het alleen al om de prachtige wandelingen langs de Ourthe. De ruige en onberekenbare paden langs deze machtige rivier geven je het gevoel dat je de eerste stappen zet op een nieuw continent.

Les Deux Ourthes is weer zo’n mooie tocht die je leidt naar de oevers van het water om je vervolgens weer langs de watervallen naar boven brengen in sprookjesachtig bos.

Het wandelpad van Les Deux Ourthes is beter en veiliger te bewandelen dan een aantal andere tochten langs de Ourthe, al blijft het natuurlijk oppassen waar je loopt.

De tocht begint en eindigt met mooie landschappen, uitgebreide vergezichten en bos.

Aandachtspunt: markeringen zijn soms wat lastig te vinden. Bij de eerste echte splitsing vanaf vertrekpunt krijg je de mogelijkheid om zowel links als rechts aan te houden. Links brengt je helemaal niets! Houdt vooral hier rechts aan (zie foto 3).

Extra info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurpark_van_de_twee_Ourthes