Maboge NR2

Maboge afstand 8,5 km, moeilijkheidsgraad ‘gemiddeld +’, naam van de wandeling NR 2. Maboge is een dorpje in de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize in. Je hebt er een kerk, twee campings, vakantiehuisjes en een paar jeu-de-boulesbanen, er is een zwemgelegenheid in de Ourthe en een kinderspeeltuin. (citaat Wikipedia). Er is ook een speelstrand.

Start van de wandeling middenin het dorp bij grote parkeerplaats.

De wandeling ‘NR 2’, wordt aangegeven met een gele ruit met nummer 2 (zie foto 1).

Ik heb deze wandeling onder Ortho geplaatst, het is in de omgeving van Hubermont/Ortho en dus boven La Roche gelegen. Het staat niet specifiek genoemd op de wandelkaart van Ortho.

Vanaf de parkeerplaats ga je gelijk links de brug over en vervolgens rechtdoor omhoog. Je komt op een weg met allemaal tweede woningen/vakantiewoningen.

Als NR1 van Maboge reeds gewandeld hebt, is NR2 niet tot halverwege niet zo spectaculair. Overigens wel prima en mooi bosgebied en goede paden. Weinig vergezichten. Gelukkig zit het venijn in de staart van deze wandeling, een fantastisch mooi stuk langs de Ourthe. Je eindigt aan het ‘strand van Maboge’.

Moeilijkheid is wel gemiddeld +. Pittig, veel stijging, echter wat de wandeling lastig maakt zijn de snelle dalingen, oa richting de Ourthe. Herfst en winter lijken mij de seizoenen waar je extra moet oppassen tijdens deze tocht.

Let op: niet alle markeringen zijn met een officieel bordje! De gele kwast is regelmatig gebruikt.

Prima wandeling, mijn voorkeur ligt bij wandeling NR1 van Maboge.