La Table des Fées

Bohan afstand 5 km, moeilijkheidsgraad ‘makkelijk/gemiddeld’, naam van de wandeling La Table des Fées.

Bohan is een dorp in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Vresse-sur-Semois. Bohan ligt tegen de Franse grens aan een meander van de Semois, die via Bohan België uitstroomt. Het is de enige plaats in België waar men Champenois, de streektaal van de Champagne, spreekt; de rest van de provincie is Waalstalig

Om het zakelijke met het aangename te combineren hebben wij dit weekend een bezoek gebracht aan het dorpje Bohan. Om gelijk met de deur in huis te vallen, wij waren en zijn onder de indruk van de ligging van het dorp, de sfeer en gezelligheid in het dorp en de natuur ruim om het dorp.

Om een indruk van de omgeving te krijgen kiezen wij ervoor om op deze tropische middag om vanuit het dorp een korte tocht te wandelen. Met een afstand van 5 km, kiezen wij voor La Table des Fées.

De wandeling La Tables des Fées start bij de kerk van Bohan. Veel horeca in het dorp, dus bij mooi weer of evenementen is het zoeken naar een plekje om je auto te parkeren wellicht lastig.

Al snel blijkt dat we voor een fantastische wandeling hebben gekozen! Vanwege het tropische weer en de hoogteverschillen voelt het soms toch wel pittig aan, maar gezien afstand en tijd zou je de wandeling onder eenvoudig kunnen plaatsen

De schitterende wandelpaden, het mooie bos waar de zon heerlijk door het bladerdek schijnt, de rotspartijen waar je regelmatig overheen moet klimmen, met als hoogtepunt het fantastische uitzicht over het nationaal park en de Semois. Bijna ongelooflijk dat we deze plek en omgeving nog niet hadden ontdekt. Wij komen snel weer terug!

De naam van de wandeling verraad natuurlijk ook een beetje het verhaal van de legendes (internet staat er vol mee), maar laat je verrassen en ga!