Promenade du Tiru les Huit Semois

Bohan afstand 9 km, moeilijkheidsgraad ‘Gemiddeld/zwaar’, naam van de wandeling Promenade du Tiru les Huit Semois.

Bohan is een dorp in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Vresse-sur-Semois. Bohan ligt tegen de Franse grens aan een meander van de Semois, die via Bohan België uitstroomt. Het is de enige plaats in België waar men Champenois, de streektaal van de Champagne, spreekt; de rest van de provincie is Waalstalig

De wandeling Promenade du Tiru les Huit Semois start bij de kerk van Bohan. Veel horeca in het dorp, dus bij mooi weer of evenementen is het zoeken naar een plekje om je auto te parkeren wellicht lastig.

De wandeling wordt aangegeven met een groene ruit, met nummer 40. Je kan ook kiezen voor de groene ruit met nummer 39 Promenade du Chene a l’image. Beiden wandelingen volgen grotendeels dezelfde route. Nummer 39 gaat iets eerder terug naar het dorp en is dus iets korter.

Merk op dat nummer 40 aangegeven wordt met moeilijkheidsgraad gemiddeld. Voor het overgrote gedeelte klopt dit ook, echter het eerste half uur/drie kwartier loop je een zware bergetappe, die je even niet moet onderschatten.

Deze bergetappe brengt je wel naar het mooie uitzichtpunt Huit Semois op 345 meter.

Na het uitzichtpunt wandel je in alle rust door een schitterend mooi bos, ver weg van de drukte in Bohan. Halverwege tref je het kruispunt wandeling 39 en 40. Je hebt dus altijd nog een keuze.

Op route 40 hadden wij het geluk een heel mooi stuk ‘over’ een rivier te moeten lopen. De stenen in de bedding bieden uitkomst. Echt supergaaf.

Vlak voor Bohan moet je nog een lang stuk asfalt meepakken om vervolgens weer omhoog het bos in te gaan.