Promenade de Tultay

Champlon afstand 13,2 km, moeilijkheidsgraad ‘makkelijk’, naam van de wandeling Promenade de Tultay. Champlon (Waals: Tchimpion) is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Tenneville. Tot 1 januari 1977 was het een zelfstandige gemeente. Champlon ligt twee kilometer ten noordwesten van het centrum van Tenneville. In de deelgemeente ligt ook het dorp Journal. De plaats werd ook wel Champlon-en-Ardenne genoemd, als onderscheid met Champlon-Famenne, dat zo’n 15 kilometer ten noordwesten ligt.

Vertrekpunt van de wandeling is bij La Maison du Ski met genoeg parkeerplek.

Wandeling ‘Promenade de Tultay’ is zeer goed gemarkeerd met een rechtopstaand groen rechthoek/groen blok of ook wel omschreven als wit groen wit (zie foto’s).

Omgeving Tenneville heeft mij inmiddels meerdere malen verrast. Een uitgestrekt gebied met weidse uitzichten over de omgeving, landerijen, dorpjes en bosgebieden. Met een omgeving dichter richting Saint Hubert, verwacht je ook meer bos/bosgebied.

Vanuit Champlon vertrek je inderdaad naar een mooi stuk bosgebied. Niet de normale bospaden, je krijgt het gevoel dat je hier echt door het bos loopt! Helaas moet je de ruis van het autoverkeer voor lief nemen. Je loopt hier een aantal rondjes voordat je het bos verlaat en de rest van de tocht wandel je door de landerijen/weilanden en vrije natuur. Mooie uitzichten met hier een daar een dorpje.

Als je begin en einde (asfalt Champlon) voor lief neemt is het zeker een mooie tocht.