Promenade de La Falize

Tenneville afstand (ongeveer) 10 km, moeilijkheidsgraad ‘makkelijk’, naam van de wandelingen Promenade de La Falize’ en ‘Promenade de la Vielle Eglise’. Tenneville (Waals: Tiniveye) is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De gemeente telt ruim 2500 inwoners. Door de gemeente stroomt de Ourthe. Er liggen nog verschillende dorpjes en gehuchten verspreid over de gemeente. In Erneuville liggen onder meer de gehuchtjes Cens, Tresfontaines, Wembay en Beaulieu. Ten noorden van Champlon ligt het gehucht Journal. In Tenneville liggen onder meer de gehuchten Ramont, Ortheuville en Laneuville-au-Bois.

Vertrekpunt van de wandeling is bij de kerk van Tenneville (Notre Dame de Beauraing) met genoeg parkeerplek. De kerk ligt langs de N4.

Combinatie wandeling van ‘Promenade de La Falize’, gemarkeerd met groen/wit/groen blok en  ‘Promenade de la Vielle Eglise’ gemarkeerd met een groene ruit. Met de kerk (vanaf parkeerplaats) in je rug, vertrek je naar rechts. Bij eerste straat rechts tref je beide markeringen aan.

Ik heb ervoor gekozen om beide wandelingen aan elkaar te koppelen. Splits je de wandelingen, dan is het ongeveer 5 km per wandeling. De kruising van de twee wandeling ligt vlak voor de gemeente Tenneville. Wanneer je start met Promenade de La Falize, loop je vanzelf tegen de splitsing aan.

De combinatie is een mooie wandeling in en rond Tenneville met haar landelijke omgeving. Ondanks de drukte van de N4 kom je al snel in de relatieve rust van het landschap en de weilanden.  Het is duidelijk dat hier nog veel agrarische bedrijven actief zijn.

Vergeet vooral ook niet het oude kerkje te bezoeken en te bewonderen. Het bevindt zich aan het begin van de wandeling na nog geen 10 minuten lopen.

Prima en makkelijke wandeling in een mooie omgeving. Geen topper maar zeker niet onaardig.